فرماندار لنگرود با تاکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و استفاده از ظرفیت ها در افزایش سرانه مطالعه، تصریح کرد: از ظرفیت مساجد و کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در اشاعه فرهنگ کتابخوانی کمک گرفته شود.
حجت الاسلام مصطفی گرجی در حاشیه برگزاری این طرح در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از اصلی ترین عوامل در سنگ بنای تمدن ها، گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و جامعه ای که از کتاب و کتابخوانی دور باشد در فرهنگ و تمدن نیز نقشی نخواهد داشت.
برنامهریزی برای افزایش تعداد نیروهای علاقمند و داوطلب برای کار در کتابخانههای مساجد از اقدامات جدی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است، همچنان که اکنون ١٢ هزار کتابدار به صورت داوطلب در این کتابخانه ها فعالیت میکنند.
سعید سعادتی با اشاره به برخی از طرحهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در زمینه کتاب و کتابخوانی، از اجرای طرح آزمایشی کتابخانه سیار برای عشایر دو استان ایلام و کهکلویه و بویراحمد خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین آل هاشم با تأکید بر تقویت و توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد در آذربایجان شرقی گفت: سعی شود کتابخانه و قرائتخانه های مساجد گسترش یابد.
۱
تا این لحظه تعداد
۶۶۰۳
کتابدار از
۷۱۷۷
کتابخانه مسجد به ثبت رسیده است. در کل تعداد
۱۸۵۶۶۳۸۹
جلد کتاب در کتابخانههای فوق موجود است.
همچنین تعداد
۲۰۰
کتابخانه درجه یک و
۳۱۱
کتابخانه درجه دو و
۸۳۸
کتابخانه درجه سه و
۱۹۳۷
کتابخانه درجه چهار و
۳۸۹۱
کتابخانه درجه پنج از سراسر کشور در این سامانه به ثبت رسیده است. از آمار فوق تعداد
۴۳۸۴
کتابخانه شهری و
۲۷۹۳
کتابخانه روستایی است و
۷۱۷۴۹۹
متر مربع مساحت را شامل میشود
و نیز تعداد
۱۲۸۴۳۳۱
عضو ثابت از خدمات کتابخانههای مساجد بهره میگیرند.
تا این لحظه
۶۴۰۹
کتابخانه باز مساجد در این سامانه به ثبت رسیده است که از این تعداد
۳۴۲۰
کتابخانه شهری و
۲۹۸۹
کتابخانه روستایی است.
در کل تعداد
۲۲۵۹۱۵۴
جلد کتاب در کتابخانههای فوق موجود است.